U kunt in deze database zoeken naar titels, onderwerpen en auteurs, die informatie en inzicht geven over kinderen en rouw. U kunt hier naar zoeken op een ‘google-achtige manier’: vul een trefwoord in, zoals: ‘film’ of ‘kanker’, of zoek bijvoorbeeld op leeftijd.

Alle titels die iets met dat onderwerp, of die categorie te maken hebben, worden dan geselecteerd uit de database en verschijnen op uw scherm.

catalogus310

De catalogus van de stichting wordt ‘up-to-date’ gehouden door Herma Bode, therapeute te Amersfoort. Zij leest en bekijkt nieuwe uitgaven en plaatst die desgewenst in onze database.

Het hebben van verdriet en het verwerken van een verlies is heel persooonlijk. Wat de één als prettig ervaart tijdens een rouwproces, kan voor een ander zeer belastend zijn. Boeken en films kunnen van groot belang zijn om een kind te steunen tijdens een rouwproces. Kinderen kunnen zich zo herkennen in situaties en /of personen.

Het is niet mogelijk alle vormen die denkbaar zijn bij de ondersteuning van een rouwproces in deze database te stoppen. Daarom doen wij ook andere suggesties die kunnen helpen bij het verwerken van een verlies:

  • Muziek kan je stemming enorm versterken of veranderen.
  • Prentenboeken kunnen helpen een taalbarriëre te overbruggen.
  • Plaatsen van stilte kunnen rust en veiligheid bieden.