De eerste film gaat over Charissa Radix, die alleen met haar moeder leeft. Op zeventienjarige leeftijd verliest zij haar moeder aan kanker. Zij heeft jarenlang voor haar moeder gezorgd en is in die tijd niet naar school geweest. De film begint wanneer haar moeder terminaal ziek is. We zien hoe Charissa na de crematie haar leven weer vorm probeert te geven. Zij loopt dan aan tegen sociale en maatschappelijke hindernissen.

De tweede film volgt de familie Smits. Moeder Leny heeft ongeneeslijke kanker en is jarenlang ziek. Dochter Kelly kan dat niet aanzien en verlaat op achttien-jarige leeftijd het ouderlijk huis. Zij zoekt steun bij haar vader, maar als haar moeder komt te overlijden, heeft hij binnen zes weken een andere vrouw. We zien hoe het toekomstbeeld van Kelly en haar vader drastisch verandert.

Vier deskundigen reageren via een interactief menu op de getoonde situaties. De kijker kan daarbij fragmenten aan- en uitzetten. De deskundigen zijn afkomstig uit het onderwijs en de zorgsector. De DVD kan in de klas of in een groep worden vertoond. Zij biedt veel mogelijkheden tot discussie.

De eerste film gaat over de familie Smits. Moeder Leny heeft ongeneeslijke kanker en is jarenlang ziek. Dochter Kelly kan dat niet aanzien en verlaat op achttien-jarige leeftijd het ouderlijk huis. Zij zoekt steun bij haar vader, maar als haar moeder komt te overlijden, heeft hij binnen zes weken een andere vrouw. We zien hoe het toekomstbeeld van Kelly en haar vader drastisch verandert.

De tweede film gaat over Charissa Radix, die alleen met haar moeder leeft. Op zeventienjarige leeftijd verliest zij haar moeder aan kanker. Zij heeft jarenlang voor haar moeder gezorgd en is in die tijd niet naar school geweest. De film begint wanneer haar moeder terminaal ziek is. We zien hoe Charissa na de crematie haar leven weer vorm probeert te geven. Zij loopt dan aan tegen sociale en maatschappelijke hindernissen.

U kunt hier per betrokkene het gehele interview lezen dat voor de betreffende film is gemaakt. Een DVD met beide films en voorlichting is te bestellen bij de stichting.

Film over familie Radix

OVMDchar

Interview Charissa 1
Interview Charissa 2
Interview Charissa 3

Film over familie Smits

OVMDlenie

Interview moeder Lenie
Interview met familie Smits

OVMDben

Interview met vader Ben

OVMDkelly

Interview met Kelly 1
Interview met Kelly 2

Voorlichting

OVMDbout

C.V. Prof. Dr. Jan van den Bout
Interview Jan v.d. Bout

OVMDdirk

C.V. Eddy Dirkmaat
Interview met Eddy Dirkmaat

OVMDderk

C.V. Drs. Maria Derksen
Interview met Maria Derksen
  • Films: 2 x 20 min.
  • Commentaar: 8 x 5 min.
  • Ondertiteling: Engels
  • PAL/Kleur
  • Audio/Stereo
  • Beeld: 4:3
  • Regiovrij