Stichting Kind en Rouw is een landelijke organisatie, die voorlichting geeft over kinderen en rouw. Op 1 september 2004 is de stichting een landelijke campagne gestart: “Kind en Rouw”. Wij bieden vanaf die datum een programma aan dat door ouders, scholen en andere instellingen kan worden aangevraagd. Het programma is zowel met als zonder begeleiding aan te vragen. Wij hebben de publiciteit gezocht om dat kenbaar te maken.

In het kader van de campagne verscheen een artikel in het tijdschrift: ‘Plein Primair’, dat zich richt op basisscholen. Het artikel is vanaf 15 oktober op onze website te lezen. De campagne is ook aangekondigd in het PIP-magazine. (Over pedagogiek). In het RVU radioprogramma: “O” heeft woordvoerder David Blitz live in de uitzending van 1 Oktober 2004 een toelichting gegeven op de campagne.

Op 1 November 2004 publiceert “Stichting Kind en Rouw” i.s.m. “Stichting Achter de Regenbog”, “In de Wolken” en de “Landelijke Stichting Rouwbegeleiding” een ‘on-line’ catalogus. Zie: www.kindenrouw.nl/catalogus.html
Hierin kunnen bezoekers titels van boeken en films opzoeken, die betrekking hebben op kinderen en rouw. De data-base bevat o.a. een zoekmachine, waarmee bezoekers op trefwoorden als: ‘kanker’ of ‘prentenboek’ kunnen zoeken.

De Stichting maakt momenteel een serie nieuwe voorlichtingsfilms. Vanaf 1 november staat er een korte impressie van de nieuwe serie op de site.

Stichting Kind en Rouw is te bereiken:
Tel: 035 6236 876 – werkdagen 16.00 – 18.00 uur.
Fax: 035 6230 488
e-mail: kindenrouw@planet.nl

David Blitz
Woordvoerder Stichting Kind en Rouw
Recht Boomssloot 28b
1011 EB Amsterdam
tel: 020 420 7512
e-mail: rouw@davidblitz.demon.nl

De nieuwsbrief van Stichting Kind en Rouw verschijnt tweemaal per jaar. Een extra nieuwsbrief verschijnt indien er bijzondere ontwikkelingen binnen de Stichting zijn.

Amsterdam, Oktober 2004