Stichting Kind en Rouw is een landelijke organisatie, die voorlichting geeft over kinderen, jongeren en verliesverwerking. Wij bieden een voorlichtingsprogramma aan, dat door ouders, scholen en andere instellingen kan worden aangevraagd. Het programma is zowel met als zonder begeleiding te gebruiken en aan te vragen. Er zijn van ons eerste voorlichtingsprogramma, dat is gericht op basisscholen, inmiddels méér dan 300 exemplaren besteld. Met begeleiding kost het programma €150,- .

De Stichting beheert tevens deze goedlopende website.
U vindt hier o.a. een rouwprotocol, een on-line catalogus, filmfragmenten en onze brochure. Wekelijks bezoeken enkele honderden belangstellenden de site. In totaal heeft de site sinds 1-2-2004 meer dan 20.000 hits gehaald.

De Stichting maakt momenteel een nieuw voorlichtingsprogramma over jongeren en verliesverwerking. Het programma bestaat uit twee films, die over praktijkvoorbeelden gaan waarin jongeren hun moeder verliezen.
-In de eerste film zien we vooral de gevolgen voor de zeventienjarige Charissa Radix van het verlies van haar moeder. We zien haar verdriet en hoe zij alleen van alles moest regelen rondom de crematie en daarna rond haar huisvesting.
-De tweede film gaat over de Familie Smits. We zien een stervende moeder, een verdrietige vader en hun dochter Kelly. De vader heeft na het overlijden van zijn vrouw al snel een relatie met een andere vrouw, dit tot woede van zijn dochter, die echter toch vader blijft steunen.

De films komen op een interactieve dvd te staan, waarop deskundigen reageren op de getoonde beelden. De dvd zal binnen enkele maanden op de markt verschijnen en €30,- incl. porto gaan kosten. Het voorlichtingsprogramma met de dvd en begeleiding, gaat €175,- kosten. Zie filmfragmenten voor een impressie van de films..

Stichting Kind en Rouw is te bereiken:
Tel: 035 6236 876 – werkdagen 16.00 – 18.00 uur.
Fax: 035 6230 488
e-mail: kindenrouw@planet.nl

David Blitz
Woordvoerder Stichting Kind en Rouw
Recht Boomssloot 28b
1011 EB Amsterdam
tel: 020 420 7512
e-mail: rouw@davidblitz.demon.nl

De nieuwsbrief van Stichting Kind en Rouw verschijnt tweemaal per jaar. Een extra nieuwsbrief verschijnt indien er bijzondere ontwikkelingen binnen de Stichting zijn.

Amsterdam, Juni 2005