Stichting Kind en Rouw is een organisatie die zich het lot aantrekt van kinderen die in een rouwproces terecht zijn gekomen door het overlijden van een dierbare.

Op 1 november 2005 is de nieuwe dvd: ‘Afscheid, loslaten, herinneren’ uitgebracht. Er staan twee documentaires op, waarin twee gezinnen afscheid nemen van de moeders. De camera volgt de nabestaanden tijdens hun rouwproces. De dvd is Nederlands- en Engelstalig en interactief: vier deskundigen, o.a. uit de onderwijs- en de zorgsector geven nadere uitleg op de getoonde situaties. Vele scholen en instanties zijn inmiddels tot aanschaf overgegaan.

De website van de stichting is onlangs vernieuwd. De site trekt steeds meer bezoekers. In totaal zijn er nu meer dan 25000 hits in krap drie jaar tijd. De ‘on-line’ catalogus op de site heeft het afgelopen jaar meer dan duizend bezoekers gehad. Hierin kan iedereen titels van relevante boeken en films opzoeken, die betrekking hebben op komend verlies en rouw. De data-base bevat o.a. een digitale zoekmachine, waarmee bezoekers op trefwoorden als (bijvoorbeeld) ‘kanker’ of ‘prentenboek’ kunnen zoeken.

De stichting krijgt regelmatig telefonische verzoeken om hulp; die kan Kind en Rouw helaas niet bieden, maar zij kan wel doorverwijzen naar particuliere therapeuten of, in ernstige gevallen, naar het Landelijk Psychotraumacentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht, dat jaarlijks zo’n 10 keer gebeurt.

Stichting Kind en Rouw is te bereiken:
Tel: 035 6236 876 – werkdagen 16.00 – 18.00 uur.
Fax: 035 6230 488
e-mail: kindenrouw@planet.nl

David Blitz
Woordvoerder Stichting Kind en Rouw
Recht Boomssloot 28b
1011 EB Amsterdam
tel: 020 420 7512
e-mail: rouw@davidblitz.demon.nl

De nieuwsbrief van Stichting Kind en Rouw verschijnt tweemaal per jaar. Een extra nieuwsbrief verschijnt indien er bijzondere ontwikkelingen binnen de Stichting zijn.

Amsterdam, januari 2006