Stichting Kind en Rouw is een organisatie die zich het lot aantrekt van kinderen die in een rouwproces terecht zijn gekomen door het overlijden van een dierbare.

* In 2007 zal de derde dvd met voorlichtings materiaal hopelijk verschijnen. N.a.v. een casus over een stervende jonge moeder met drie kleine kinderen, zullen deskundigen hun visie geven. De film is af, maar voor de afwerking op dvd probeert de stichting op alle mogelijke wijzen fondsen te werven, wat zeer moeilijk is in deze tijd. De stichting is tevens op zoek naar een ambassadeur om haar te vertegenwoordigen.

* De tweede dvd: ‘Afscheid, loslaten, herinneren’ met twee documentaires, waarin twee gezinnen afscheid nemen van de moeders is interactief: vier deskundigen, o.a. uit de onderwijs- en de zorgsector geven nadere uitleg op de getoonde situaties. De films zijn Engelstalig ondertiteld. Vele scholen en instanties zijn tot aanschaf overgegaan. Een paar kijkers hebben persoonlijk contact opgenomen met één van de hoofdrolspelers: Charissa, om peroonlijke ervaringen uit te wisselen. Omroep Limburg (L1) zal de films dit jaar uitzenden op televisie en erover verder praten op de radio.

* Vrijwilligster: Janet Punt heeft namens de stichting drie informatiedagen begeleid op de uitvaartbeurs van G. Teunissen.

* De website van de stichting trekt steeds meer bezoekers. In totaal zijn er nu bijna 40000 hits in krap drie jaar tijd. De ‘on-line’ catalogus op de site heeft het afgelopen jaar duizenden bezoekers gehad. Hierin kan iedereen titels van relevante boeken en films opzoeken, die betrekking hebben op verlies- en rouwverwerking. De database bevat o.a. een digitale zoekmachine, waarmee bezoekers op trefwoorden als (bijvoorbeeld) ‘kanker’ of ‘prentenboek’ kunnen zoeken. De database wordt bijgehouden door: Annelies Kuypers.

* De stichting krijgt regelmatig telefonische verzoeken om hulp. Zij verwijst door naar therapeuten en hulpverleners, of in ernstige gevallen het Landelijk Psychotraumacentrum voor kinderen en adolescenten in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht, waar zij intensief contacten mee heeft.

Stichting Kind en Rouw is te bereiken:
Tel: 035 6236 876 – werkdagen 16.00 – 18.00 uur.
Fax: 035 6230 488
e-mail: kindenrouw@planet.nl

David Blitz
Woordvoerder Stichting Kind en Rouw
Recht Boomssloot 28b
1011 EB Amsterdam
tel: 020 420 7512
e-mail: rouw@davidblitz.demon.nl

De nieuwsbrief van Stichting Kind en Rouw verschijnt tweemaal per jaar. Een extra nieuwsbrief verschijnt indien er bijzondere ontwikkelingen binnen de Stichting zijn.

Amsterdam, april 2007