Stichting Kind en Rouw is een organisatie die zich het lot aantrekt van kinderen die in een rouwproces terecht zijn gekomen door het overlijden van een dierbare.

* De derde dvd met voorlichtingsmateriaal: Maar ik ben altijd bij jullie is verschenen. Op de dvd staan een documentaire, voorlichtingsmateriaal en een reclamespot.

De documentaire:
Op 35-jarige leeftijd krijgt Elke Bakker te horen dat ze nog maar kort te leven heeft. Ze zal afscheid moeten nemen van haar man en hun 3 jonge kinderen. “Doodgaan duurt maar een paar tellen, tot die tijd moet je leven”, zei Elke. Op indrukwekkende wijze bereidt ze zichzelf en haar gezin voor op haar dood. Deze documentaire laat de laatste periode van haar leven zien, haar huwelijk, begrafenis en volgt nadien haar gezin.

Voorlichting:
Praktisch iedereen krijgt in het leven te maken met de dood van een dierbare. Niemand kan van tevoren weten hoe dat voelt, we praten er niet graag over: Deze dvd nodigt u uit dat wel te doen. Vijf deskundigen reageren op de documentaire en bieden veel mogelijkheden tot een gesprek en discussie, zowel op school als elders.

Deskundigen:

Prof. Dr. Jan van den Bout: Hoogleraar klinische psychologie, bestuurslid Stichting Kind en rouw.
Dr Riet J.M.Fiddelaers-Jaspers: Expertisecentrum Omgaan met verlies en schrijfster, bestuurslid Landelijke Stichting Rouwbegeleiding.
Dr Kees Hofman: Huisarts van Elke en haar gezin.
Drs.Maria Derksen: Therapeute rouw en verliesverwerking gezin Elke, netwerklid Stichting Achter de Regenboog.
Els van Cleef: Wijkverpleegkundige, verbonden aan Icare

* Reclamespot:
De Stichting heeft met steun van het VSB Fonds twee reclamespots van 30 seconden laten maken. De spots worden de komende drie maanden uitgezonden op RTV-Noord Holland, zowel op de radio als op de televisie. De spots staan ook op de nieuwe dvd en op de website van de stichting.

* Website:
De website van de stichting is vernieuwd, met veel extra informatie van en over de dvd. De website trekt steeds meer bezoekers. In totaal zijn er nu ruim 45000 hits in krap vier jaar tijd. De ‘on-line’ catalogus op de site heeft het afgelopen jaar duizenden bezoekers gehad. Hierin kan iedereen titels van relevante boeken en films opzoeken, die betrekking hebben op rouw en verliesverwerking. De database bevat o.a. een digitale zoekmachine, waarmee bezoekers op trefwoorden als (bijvoorbeeld) ‘kanker’ of ‘prentenboek’ kunnen zoeken.

* De stichting krijgt regelmatig telefonische verzoeken om hulp. Zij verwijst door naar therapeuten en hulpverleners, het ambulatorium, of in ernstige gevallen het Landelijk Psychotraumacentrum voor kinderen en adolescenten in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht, waar zij intensief contacten mee heeft.

* De stichting is nog steeds op zoek naar een ambassadeur om haar te vertegenwoordigen.

Stichting Kind en Rouw is te bereiken:
Tel: 035 6236 876 – werkdagen 16.00 – 18.00 uur.
Fax: 035 6230 488
e-mail: kindenrouw@planet.nl

David Blitz
Woordvoerder Stichting Kind en Rouw
Recht Boomssloot 28b
1011 EB Amsterdam
tel: 020 420 7512
e-mail: rouw@davidblitz.demon.nl

De nieuwsbrief van Stichting Kind en Rouw verschijnt tweemaal per jaar. Een extra nieuwsbrief verschijnt indien er bijzondere ontwikkelingen binnen de Stichting zijn.

Amsterdam, maart 2008