Praktisch iedereen krijgt in het leven te maken met de dood van een dierbare. Niemand kan van tevoren weten hoe dat voelt, we praten er niet graag over: Stichting Kind en Rouw nodigt u uit dat wel te doen.

* Maar ik ben altijd bij jullie, de derde dvd met voorlichtingsmateriaal, heeft lovende recensies in dagbladen ‘Trouw’ en de ‘Volkskrant’ en in het school-tijdschrift: ‘Plein Primair’. Zie: ‘In de pers’. De dvd is door vele instanties en scholen besteld.
* Twee reclamespots zijn met steun van het VSB Fonds gemaakt en gedurende drie maanden uitgezonden op RTV-Noord Holland, op radio en tv. Ze zijn ook te zien op de website en binnenkort op andere regionale zenders. Op 17 september is de woordvoerder van de stichting David Blitz te gast geweest in de thema uitzending over kinderen en rouw bij radio Winschoten.
* DeWebsite: heeft meer dan 50.000 hits. De on-line catalogus heeft het afgelopen jaar duizenden bezoekers gehad, die hierin anoniem en kosteloos titels van relevante boeken en films op trefwoord kunnen zoeken met betrekking op rouw en verliesverwerking. Deze database wordt bijgehouden door Herma Bode, therapeute te Amersfoort. Maandelijks verschijnen er vele nieuwe titels on-line.
* Er wordt regelmatig om rouwhulp gevraagd. In ernstige gevallen verwijst de stichting naar het Psychotraumacentrum voor kinderen en jongeren, verbonden aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis, in andere gevallen naar het Ambulatorium, verbonden aan de universiteit Utrecht. In samenwerking met dit Ambulatorium, geeft de stichting op haar website praktische informatie over het vinden en vergoeden van hulp. De stichting is over beiden samenwerkingen zeer tevreden.
* Een voorlichtingsprogramma wordt in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) dit najaar opgezet.
* De stichting zoekt nog steeds een ambassadeur, een bekende Nederlander, die haar bekendheid wil geven. We zijn opgenomen in de ‘goede doelenlijst’ van de stichting Centraal Informatiepunt Goede Doelen en zoeken naar fondsen. Iedere donatie is welkom, want de financiële middelen raken uitgeput.

Stichting Kind en Rouw is te bereiken:
Tel: 035 6236 876 – werkdagen 16.00 – 18.00 uur.
Fax: 035 6230 488
e-mail: kindenrouw@planet.nl

De nieuwsbrief van Stichting Kind en Rouw verschijnt tweemaal per jaar. Een extra nieuwsbrief verschijnt indien er bijzondere ontwikkelingen binnen de Stichting zijn.

Amsterdam, september 2008