Stichting Kind en Rouw heeft een nieuwe dvd uitgebracht!

Onze nieuwe dvd ‘Na zelfdoding van een ouder’ is in samenwerking met het ‘Psychotraumacentrum voor kinderen en jongeren’, onderdeel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het ‘Ambulatorium’, beide verbonden aan de Universiteit Utrecht, gepresenteerd tijdens een symposium op 11 mei te Utrecht.

Het was een boeiende dag met goede sprekers. O.a. Prof. Dr. Manu Keirse van de Universiteit te Leuven heeft daar een zeer indrukwekkend betoog gehouden over het plotseling verlies van een ouder. Hij is een van de drie deskundigen die u op de dvd kunt zien.

Op de dvd zijn twee gezinnen te zien met kinderen, die na de suïcide van de vader zijn gevolgd met de camera.

De casussen zijn als documentaire door filmmakers David Blitz en Booz in beeld gebracht en uitgediept op een interactieve dvd, waarop drie deskundigen reageren op scènes en hun visie geven op het onderwerp. Met medewerking van: Prof. Dr. Manu Keirse, Prof. Dr. Jan van den Bout, Monique van ’t Erve en Hester Stubbé.

De Website: heeft meer dan 90.000 hits. De nieuwe dvd kan hier worden besteld. Er loopt een aanbieding waarmee alle vier de voorlichtings dvd’s van de stichting met korting als pakket verkrijgbaar zijn.

Voorts is er een on-line catalogus, een database waarin anoniem en kosteloos titels van relevante boeken en films kunnen worden gezocht.

Er wordt de stichting regelmatig om persoonlijke hulp bij rouw gevraagd. In ernstige gevallen verwijzen we door naar het Psychotraumacentrum, in andere situaties naar het Ambulatorium.

Eline Bergmann is de ambassadrice van de stichting geworden. Zij is professioneel concert pianiste en heeft de muzikale omlijsting op het symposium van 11 mei verzorgd. De nocturnes van Chopin die u in de dvd zult horen worden ook door haar op de vleugel gespeeld.

Iedere donatie aan de stichting is welkom, want de financiële middelen raken uitgeput.

Stichting Kind en Rouw is te bereiken:
Tel: 035 6236 876
e-mail: kindenrouw@planet.nl

De nieuwsbrief van Stichting Kind en Rouw verschijnt tweemaal per jaar. Een extra nieuwsbrief verschijnt indien er bijzondere ontwikkelingen binnen de Stichting zijn.

Amsterdam, Juli 2012